Wat geef je iemand die…?

Niets is zo moeilijk als het kiezen van een cadeautje voor iemand die het moeilijk heeft. Je wilt namelijk dat je boodschap over komt en je wilt het al zeker niet erger maken dan het al is.

Dat laatste is overigens bijna onmogelijk. Een cadeautje geeft altijd aan dat de ander belangrijk voor je is en je aan diegene denkt, dat steunt vaak al, ongeacht wat er is ingepakt. Maar sommige situaties vragen andere vormen van troost, dus ik snap je twijfel. Zal ik hardop met je meedenken?

Voor alle situaties geldt, maar bij angst en depressie in het bijzonder, is dat je de ander serieus moet nemen. Jij voelt niet wat de ander voelt en het is zinloos te zeggen of denken dat de ander gewoon door moet zetten omdat er nu eenmaal niets is om bang voor te zijn.

Angst is een normale en zeer gezonde reactie op een vorm van dreiging. Het beschermt je omdat het je geest en lichaam waarschuwt voor dreigend gevaar en het activeert je autonome zenuwstelsel. Je lichaam wordt voorbereid op vluchten of vechten, met als gevolg een verhoogde hartslag, een snellere ademhaling, extra spierspanning en gedachten en gevoelens van angst en paniek. Allemaal heel gezond bij een reële dreiging. Angstreacties worden een angststoornis als de angst niet reëel is of wanneer het het normale, sociale leven ernstig beperkt.

Angsten kunnen bijvoorbeeld maken dat iemand niet de deur uit durft, of juist niet alleen thuis durft te zijn. Sommigen durven niet met het ov, niet te telefoneren of geen openbare winkels in. Sociale contacten worden moeilijker, slapen wordt moeilijker en er wordt vooral heel veel gepiekerd. Een angststoornis is heel ingrijpend.

Belangrijk is dat jij de angsten niet hoeft te voelen en zelfs niet hoeft te begrijpen, zolang je maar accepteert en respecteert dat de ander het heeft. Je bent geen arts, dus je hoeft de ander ook niet te genezen. Maar de ander is je dierbaar dus je wilt er graag voor diegene zijn.

De armbanden in onze collectie zijn zeer geschikt voor mensen met angsten, bij het dragen herinner je je iedere keer dat de ander jou steunt en het beste voor je wilt.

Of het blauwe Troosttasje, bedoeld voor mensen met angsten, maar ook een sleutelhanger kan dagelijks steunen.

Bij bijna de helft van de mensen met een depressie verdwijnen de klachten na een maand of drie min of meer spontaan en bij veel mensen treedt er verbetering op na zes maanden. Bij een deel van de mensen houden de klachten echter (veel) langer aan.

Maar of er nu sprake is van kortdurende somberheid of van langere, chronische depressieve klachten, het gevoel wat een depressie met zich meeneemt is ongelofelijk ingrijpend. Er is sprake van weinig energie, dat waar je eerst plezier aan beleefde raakt je niet meer, de concentratie verdwijnt voor een groot deel en de meest eenvoudige klusjes (douchen, aankleden, koken) worden enorme obstakels.

Wat het goed doet is het notitieboekje Gedachtenkronkels en Hersenspinsels, omdat van je af schrijven heel helend kan werken. Wanneer alles donker lijkt, is een lichtje altijd een zeer geschikt cadeau, het Lila Troost Tasje is er speciaal voor mensen met sombere gevoelens en deze armbanden vertellen je dat er nog een aantal mooie hoofdstukken aan je levensverhaal toegevoegd kunnen worden.

Een verlies draagt iedereen op zijn eigen manier en rouwen gaat in fases die onvoorspelbaar en intens kunnen zijn. Voor veel mensen geldt dat ze steun halen uit engeltjes, het voelt als een lijntje met boven.

De houten engel is erg populair,  het roze Troost Tasje is er speciaal voor mensen die een afscheid hebben moeten ervaren. Waar het leven eindigt, eindigt niet de liefde. ‘I love you to the moon and back’ brengt dan vaak veel troost…

Of het nou om een langdurige kwestie of kortdurende ziekte gaat, wanneer je gezondheid te wensen overlaat verandert de kwaliteit van je leven per direct. Medicijnen en/of therapie kunnen soms uitstekend helpen, maar in bijna alle gevallen heb je een flinke portie geduld nodig. En geen apotheek die dat levert! Een kaartje kan vaak al veel goeds doen, maar ook een lichtje, een mooi sieraad of een boeddha kan enorm steunen.

troostcadeautjes

Wanneer iemand in je omgeving het moeilijk heeft, wil je vaak graag iets voor diegene doen, maar wat moet je zeggen, wat kun je zeggen? Meestal hebben mensen op zo’n moment geen behoefte aan goedbedoeld advies en praktische tips.

Wel aan een beetje vriendelijkheid en aandacht. Dat kan een berichtje zijn, een luisterend oor maar ook… een troostcadeautje. Een aardigheidje dat zegt: Ik weet dat je het moeilijk hebt en ik ben er voor je. Ik vergeet je niet, je bent in mijn gedachten.  

Verzenden

* Bestellen kan vanaf € 7,50
* Verzenden binnen 2 werkdagen

Nederland

Brievenbuspakketje € 5,25
Overige pakketjes € 7,50

België

Alle pakketjes € 9,50

SERVICE & CONTACT

Troostcadeautjes

Nathalie Thielen
Kvk 37103480
[email protected]

Betalen

Nederland

iDeal

België

Bancontact

Is je betaling niet gelukt?
Stuur me even een mailtje!

Gastenboek

  • Ineke 1 juni 2024
    Website met veel mooie cadeautjes. Snel in huis en met...
  • Ria 28 mei 2024
    Lieve Nathalie, Het pakketje ontvangen en wat ontzettend mooi ingepakt!...
  • Ellis 11 mei 2024
    Dank je wel Nathalie voor dit met zorg en prachtige...

©2020 ontwerp en techniek door 12design.nl

Add to cart